Mitsubishi ASX: een luxe auto met oog voor prijs-kwaliteit

Inge (40) en Annelies (41), beiden moeder van twee dochters, hebben de Mitsubishi ASX getest. Naast het dagelijks gebruik voor werk, boodschappen en sport van de kinderen, werd ook familie bezocht op ruim een uur afstand én mocht de auto zelfs mee een weekendje weg. Lees hoe zij hun week in de Mitsubishi ASX hebben ervaren!

Hoge zit geeft overzicht
“Ik vind het een hele fijne auto om in te rijden. Wat ik echt een heel positief punt vind, is dat je zo hoog zit, opvallend hoe prettig dat is.” Vooral in combinatie met de grote, stoere en stevige auto, geeft dit Annelies een veilig gevoel. “Erg fijn dankzij het overzicht wat je hierdoor krijgt!” vult zij aan. Ook Inge is tevreden over de hoge zit. “Hoe snel de Mitsubishi ASX optrekt vind ik prettig en de hoge zit is heel fijn. Dit geeft veel overzicht op de weg”, is de eerste reactie van Inge. Ondanks de lichte deuren, zorgde de ‘lange neus’ van de auto bij haar voor een veilig gevoel bij een eventuele botsing. Wat betreft het zitgemak is Inge, vanwege haar lengte van 1.85, wel iets minder positief. Maar de Mitsubishi rijdt verder heerlijk en snel volgens Inge. “Terug in mijn oude auto leek het wel of ik niet vooruit kwam.”

Stoer design en ruim van binnen
Het design wordt door Annelies omschreven als luxe, strak, mooi en stoer. “Hij ziet er heel mooi en strak uit van binnen en de kleur rood vind ik echt top. Het is een stoere auto.” De Mitsubishi ASX heeft genoeg laadruimte voor de dagelijkse dingen vinden Inge en Annelies. Inge: “Ook handig inladen doordat het één grote ruimte is, zonder teveel verhogingen en dergelijke.” Beide testers vinden wel dat de kofferbak nog wat ruimer had gemogen voor bijvoorbeeld een langere (kampeer)vakantie.

[image name=quoteinge format=160 align=left left=5 right=5]               [image name=aanraden format=160 align=center left=5 right=5][image name=quoteannelies format=160 align=right left=5 right=5]

Veel extra opties
Het panoramadak is een groot pluspunt: “Ik werd vrolijk van het panoramadak, omdat ik het mooie weer extra mee kreeg!”, aldus Inge. Ook Annelies was enthousiast. Op een mooie heldere avond ging zij met haar dochters speciaal een ritje maken om de sterren te bekijken vanuit de auto. Ook de lederen bekleding, ingebouwde navigatie, achteruitrijcamera en het elektrisch verstellen van de verwarmde stoelen vinden ze erg positief. Inge was ook enthousiast over de ‘sleutel’: “De auto gaat vanzelf open als je in de buurt komt met de afstandsbediening in je tas, dan hoef je alleen maar op het knopje te drukken: echt handig als je je handen vol hebt!”. De stereo is beter dan de testers gewend zjn. Inge: “Ik vind het geluid van de stereo heel goed en de boxen zijn netjes verwerkt in de auto.” Ook Annelies is enthousiast: “Een geweldige stereo-installatie met veel luxe opties”.

Mooie prijs-kwaliteit verhouding
De Mitsubishi ASX stuurt erg fijn en ondanks zijn grootte ging het parkeren en scherpe bochten maken goed. “Naar een drukke stad gaan kan dus prima!” volgens Annelies. Zowel Annelies als Inge zullen de Mitsubishi ASX aanraden aan anderen. Annelies geeft de auto een 7,5 met als aandachtspunt dat ze een snellere versie zou nemen die beter aansluit bij de pittige uitstraling van de auto. De prijs-kwaliteit verhouding noemt Annelies als sterk punt. “Niet duur voor wat je er standaard bij krijgt. Zo’n fijne auto en opvallend ook hoe zuinig hij is! Ik had misschien nog wel een keer op en neer naar Friesland gekund”. Inge is het ook eens over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Zij geeft een 8 en besluit “Erg compleet in wat je allemaal krijgt voor die prijs!”

Bekijk hieronder de ervaringen van Inge en Annelies in de video.

Ervaar de Mitsubishi ASX zelf: maak een afspraak voor een gratis proefrit!

[image name=asxrapportage format=629 align=left left=0 right=0]

Helaas je kunt niet meer deelnemen!