NUpanel resultaten: 58% vindt dat vreugdevuren door gemeentes moeten worden georganiseerd

In opdracht van NU.nl heeft hettestpanel.nl een paar vragen onder Nederlanders uitgezet over hun plannen voor de jaarwisseling. Ruim 19.000 personen hebben hun mening en ervaring gedeeld. Hieruit blijkt dat 11% van de Nederlanders waarschijnlijk tot zeker in de toekomst wel naar vreugdevuren gaat. Zie hieronder een samenvatting van de resultaten uit het onderzoek.

Wil jij volgende keer ook je mening geven? Registreer je voor NUpanel en ontvang per mail onze uitnodigingen  voor de onderzoeken: Registreer je hier!

  • Hilde
    Ik ben zelf wel gek op vuur, lekker warm en gezellig. Het is lang geleden dat ik nog naar een vreugdevuur ben gegaan en vind het jammer dat het niet vaak georganiseerd wordt. Deze hoeven niet noodzakelijk door de gemeente worden georganiseerd, zolang er maar goede regels zijn waardoor het leuk en veilig blijft. Zelf ga ik vaak kamperen in Luxemburg waar je in de avond een lekker kampvuurtje mag maken dichtbij de tent. Vaak komen mensen ook samen bij deze vuren, waardoor je weer nieuwe mensen leert kennen. Soms is het gewoon een leuke avond, gezellig bij een lekker vuurtje waar altijd iemand een oog op houd voor veiligheid en natuurlijk om deze aan te houden.