Oakley: Golfzonnebrillen die meer diepte en contrast geven!

Omdat wegen, glinsterende oppervlakten en gras andere eisen aan een zonnebril stellen, ontwikkelde Oakley verschillende lenzen voor wielrennen, water- en wintersporten, klimmen en golf. Die laatste categorie liet hettestpanel.nl in samenwerking met Golfers Magazine intensief testen door een dozijn lezers.

Onze twaalf testers kregen modellen met de speciaal voor grasoppervlakten ontwikkelde G30 Iridium lens, die meer diepte geeft en hoog contrast biedt. Dit maakt de brillen zeer effectief om de bal in de lucht te volgen en de contouren van de green te zien. Ons testteam kon deze claim volmondig onderschrijven. De volle 100 procent zag meer contrast op de green, terwijl ruim 90 procent ook meer diepte waarnam. Deze eigenschappen werden beloond met respectievelijk een 8,2 en een 7,4.

'Je hebt echt beter zicht’, vindt Britt. ‘De lens geeft een helder contrast en mooie kleuren van het gras en het zand.’ Bart: ‘Het helpt je spel op de greens heel erg, omdat je de slopes veel beter ziet.’

Het testpanel nam zijn werk zeer serieus en waaierde – in een zoektocht naar de zon – zelfs uit naar Frankrijk, Spanje, Portugal, Marokko en Egypte. Maar de gezamenlijke testdag op de Zaanse Golfclub (zie foto's) maakte duidelijk dat de roze G30 golflens ook bij minder zonnig weer prima zijn werk doet. Hij haalt het contrast op, zodat je duidelijker en helderder ziet. ‘Zelfs met bewolkt weer is het lekker om met de bril op te spelen’, vindt Marije. ‘Je ziet de ballen beter vliegen en het geeft rust aan je ogen.’

De testers vinden contrast, zonwering en rust aan de ogen belangrijke eigenschappen voor een golfzonnebril, maar de belangrijkste eis was comfort. En met een gemiddeld cijfer van 8,6 slaagde de Oakley brillen hiervoor met vlag en wimpel. Bart: ‘Hij is licht en flexibel, waardoor je er tijdens het spelen helemaal geen last van hebt. Hij beweegt niet tijdens de swing en het maakt niet uit of je met of zonder pet speelt.’

Een ander veel voorkomend probleem dat de bril volgens meerdere testers succesvol bestrijdt, zijn tranende ogen. Hans: ‘Omdat hij goed rond mijn ogen sluit, heb ik helemaal geen last van de wind. Heerlijk.’ Playing professional Martijn heeft dezelfde ervaring: ‘Ik heb lenzen en in combinatie met zon en wind ga ik altijd erg met mijn ogen knijpen. Hierdoor werden ze eerder moe en kreeg ik soms een beetje hoofdpijn. Daar heb ik nu geen last meer van. Het is veel rustiger voor mijn ogen.’

De Oakley Sports Performance zonnebrillen hebben een verkoopadviesprijs tussen de  € 100,- en € 250,- (lenzen op sterkte vanaf circa € 455,-). Bekijk hier het aanbod van Oakley.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Ik heb alleen maar Oakley zonnebrillen en mijn ervaring met Oakley is dat de UV filter bij Oakley veel beter is dan bij andere zonnebrillen. Vooral bij de Golf Sport is het ontzettend belangrijk dat de Golfer GEEN last heeft van reflectie op de glazen van de bril ,en bij Oakley zonnebrillen heb je hier geen hinder van. Ik zou graag deze nieuwe modellen van Oakley uitgebreid willen testen of ook deze voldoen aan de eisen betreft de Golf Sport! Interresant !
 • Nettie Den Ouden
  Ik ben een golfer zou deze graag willen uitprberen
 • Luka Viool
  Mijn vader golft een paar keer per week en zou met deze zonnige dagen de zonnebril graag uit willen proberen !
 • Petra Scholten
  Ik heb erg zware klachten en bijwerkingen door een wipelash. Fel licht, flitsende lichten, auto lampen (verschillende licht kleuren), zon licht, luchtdruk, vochtige lucht, sneeuw etc. Mijn ogen zijn hierdoor overgevoelig geworden, waardoor ik vaak zowel in huis, als buiten een bril moet dragen. De klachten leidde ertoe dat ik vaak migraine heb. Tot nu toe heeft geen enkele bril of zonnebril resultaat opgeleverd. Zou deze bril mij hier vanaf kunnen helpen, of op zijn minste een klein beetje minder klachten?
 • Lya Kluwen
  Ik golf sinds 2003 en zou de zonnebril graag proberen
 • Rita Cuppen
  Ik zou ook graag in aanmerking willen komen voor de test, ik golf niet, maar vis erg graag. Nu de zomer eraan gaat komen, heb ik heel veel last van de zon die spiegelt op t water.....ook kan ik de dobber dan beter in de gate houden, ik word ook al n dagje ouder, dus deze bril zou wel eens een uitkomst voor mij kunnen zijn!!
 • Monique Lem
  Ik wil erg graag zo'n Oakley zonnebril willen testen! Ik heb een hondje en wandel dus veel en heb altijd last van de zon die boven in mijn huidige zonnebrillen schijnt! Krijg hier hoofdpijn en rimpels van :( Ooit een keer een wat beter sluitende zonnebril gevonden, maar deze zat te strak en had geen mooie glazen, de mooie warme kleur van de zon was compleet weg en dat wil je natuurlijk niet met mooi weer!!
 • Maria Mulder Smidt
  wil wel graag zon bril testen vooral altijd van brandrige ogen heb en last van tranen in de ogen heb al zou veel zonnebrilen gehad niks hebt dus zou een goede zonnebril uitkomen
  • Doordat ik altijd branderige en tranende ogen heb in de zon draag ik altijd een zonneklep. Tot nog toe heb ik geen ideale zonnebril gevonden. Dan is het zicht me gauw te donker! Ik ben nachtblind en heb het syndroom van Sjogren (Een vorm van Reuma)
  • Henriette Van Der Made
   Ik heb altijd een zonnebril op, ook al schijnt de zon niet. Heb veel last van tranende ogen. In de auto heb ik er altijd een op, ik kan absoluut niet tegen een beetje helder licht of wind.
 • het lijkt mij een prima zonne bril, handig voor iedereen,voor al als jezelf last heb van de zon,ik zelk kan niet tegen de zon,krijg er hoofdpijn van en tranende ogen, dus een goede zonnebril is belangrijk
  • Ans Derksen
   Lijkt me handig om zo'n bril te kunnen proberen tijdens mijn werk buiten.