Opening scholen

Basisschooldirecteuren zijn diep verdeeld over het heropenen van de scholen na de meivakantie. De helft van de schoolleiders vindt dat de scholen ook na deze maand nog dicht moeten blijven. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws langs meer dan 150 schoolleiders in het hele land.
Als reden om de scholen dicht te houden geven schoolleiders aan dat eerst grondig moet worden onderzocht hoe het zit met de besmettelijkheid van kinderen en het coronavirus.
Ook zitten scholen in hun maag met de beschikbaarheid van leerkrachten: sommige leraren vallen binnen de risicogroep en blijven liever thuis zolang ze besmet kunnen worden. Voor de leerkrachten die wel werken, willen schoolleiders garanties dat er voldoende beschermingsmiddelen zijn, zoals mondkapjes en hygiënegel.

Het kabinet besluit hoogstwaarschijnlijk dinsdag of en hoe de scholen en kinderdagverblijven na de meivakantie weer open kunnen. Wat daarbij nog een rol speelt, is de uitkomst van RIVM-onderzoek naar de besmettelijkheid van kinderen.
Volgens het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert, zou het openen van de scholen waarschijnlijk kunnen leiden tot meer besmettingen tussen kinderen en hun ouders. Maar, het OMT gaat ervan uit dat het niet leidt tot een toename van bezette bedden op de intensive care.

Wat vind jij? Moeten de scholen weer open na de meivakantie?

Stelling van de week: De scholen zouden na de meivakantie weer open moeten om de onderwijsachterstanden te beperken.

De scholen zouden na de meivakantie weer open moeten om de onderwijsachterstanden te beperken
Eens
Oneens
Weet ik niet / geen mening
Er is momenteel 2 keer gestemd.
  • Ineke
    Laten we wachten tot na de zomervakantie. Verkort de zomervakantie, dan hebben we iets meer zekerheid dat het een stuk minder is met de corona.