Peijnenburg Zero: zonder toegevoegde suikers en zeker net zo lekker

Ontbijtkoek zonder toegevoegde suikers: de bezoekers van Margriet Winter fair konden er niet genoeg van krijgen. Peijnenburg Zero smaakt gewoon naar… ontbijtkoek.
[image name=marianne format=160 align=right left=5 right=5]
Bezoekers van de Margriet Winter Fair konden elke dag een nieuw product testen en beoordelen. Op woensdag 18 november was dit Peijnenburg Zero. 963 vrouwen en een enkele man stonden in de rij om deze ontbijtkoek zonder toegevoegde suikers voor ons te testen. Het tussendoortje kreeg een gemiddeld rapportcijfer 8,1.

Lekker tussendoortje
De testers zijn over het algemeen liefhebbers van ontbijtkoek: 85 procent eet het minstens één keer in de week. “Voor mij een lekker tussendoortje bij de koffie”, zegt Astrid (49). Twee derde van de mensen kende Peijnenburg Zero al: alleen van naam of de verpakking (45 procent) of ook de smaak (20 procent).
[image name=tess format=160 align=left left=5 right=5]
Overtreft de verwachtingen
8 op de 10 testers had Peijnenburg Zero nog niet eerder geproefd. Bij ruim de helft van de ontbijtkoekfijnproevers die Peijnenburg Zero in de Utrechtse Jaarbeurshallen proefden, overtrof de ontbijtkoek de verwachtingen. “Lekkere stevige ontbijtkoek met veel minder calorieën, zonder dat het afbreuk doet aan de smaak”, zegt Cokkie (62).

De reacties op de smaaktest zijn bijna alleen maar positief. Als er dan toch een kanttekening geplaatst moet worden, dan is dit dat het verschil in aantal calorieën met een ‘gewone’ plak Peijnenburg voor sommige vrouwen te klein is om over te stappen. Ontbijtkoek is van zichzelf natuurlijk ook al een relatief verantwoord tussendoortje doordat het vetarm is en weinig caloriën bevat. “Dertig kcal minder is voor mij geen reden om te wisselen”, zegt Nel (51).
[image name=cijfer format=160 align=right left=5 right=5]
Aanrader
Ruim negen op de tien testers zouden Peijnenburg Zero aanbevelen bij andere liefhebbers van ontbijtkoek, en gaat het tussendoortje zelf ook nog eens kopen. “Minder suiker is altijd beter”, zegt Marian (63). “En de smaak is prima. Een aanrader dus.”

Meer over Peijnenburg Zero lees je hier!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Lisanne Mesa
    Zonder suiker, maar met xylitol... Dat is ook een zoetstof waar ook niet van gezegd is of dit gezond is.. Net als andere light producten met bijvoorbeeld aspartaam. Ik was dan ook een beetje teleurgesteld toen ik de ingrediƫntenlijst las!
  • anna spil
    Persoonlijk vind ik de smaak oke, er is 1 grote maar..... De prijs! Wat is deze ontbijtkoek ongelooflijk duur!!!! 475 gram, 2,19Euro. Jammer, gemiste kans!