Resultaten: Dremel Multitool 4000 en 8220: perfect voor zwaar precisiewerk

20 testers
8.1

Eén Dremel Multitool, verschillende hulpstukken en nog veel meer accessoires. Meer heb je als doe-het-zelver niet nodig voor het zwaardere precisiewerk.

Frezen, slijpen, polijsten, snijden, schuren, boren: je kunt het zo gek niet bedenken of de Dremel Multitool doet het gewoon. Voor 19 van de 20 klussers die hem voor Kieskeurig.nl hebben getest, kan hij alles wat je van een multitool mag verwachten.

Geschikt voor veel materialen
De Dremel weet raad met veel verschillende materialen. Annelies (33) heeft er bijvoorbeeld tegels mee gesneden voor het toilet en glazen kruidenpotjes gegraveerd. Richard (42) heeft er poppenmeubeltjes mee gemaakt, maar ook zwaar tuingereedschap mee geslepen.

Krachtig en nauwkeurig
Het testpanel heeft de Dremel 4000 en de Dremel 8220 uitgeprobeerd. 19 klussers vinden dat deze krachtig genoeg zijn om ook zwaarder precisiewerk aan te kunnen. “We hebben de hoeken van de trap geschuurd, waar we met gewoon schuurpapier of schuurmachine niet bij konden. Ook hebben we de trapleuning opnieuw gepolijst”, zegt Mariska (28).

19 testers vinden de Dremel Multitool makkelijk in gebruik. “Het apparaat ligt prettig in de hand, ook op de hoogste stand”, zegt D. (48). “Accessoires zijn heel handig te wisselen. Veel handelingen op één apparaat, dat is erg fijn.”

Extra’s
De Dremel 4000 heeft een flexibele as voor extra flexibiliteit en maximale precisie. 8 van de 10 testers die deze functie hebben uitgeprobeerd, zijn er (zeer) tevreden over. De Dremel 8220 heeft ook nog eens 360° verstelbaar ledlicht, waardoor je goed ziet wat je doet. Ook nu weer 8 testers die hier (zeer) tevreden over zijn.

Op kieskeurig.nl vind je alles over deze test met de Dremel Multitool!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Jeanne
    Mijn man en ik zouden dit apparaat heel graag willen testen. Lijkt me een handig veelzijdig apparaat
  • Sylvia
    zou dit apparaat ook heel graag willen testen
  • Greta
    Prachtig apparaat klein maar heeft veel te bieden.