Resultaten NUpanel: Beïnvloedt de pietendiscussie het Sinterklaasfeest?

In opdracht van NU.nl heeft hettestpanel.nl een paar vragen onder Nederlanders uitgezet over de pietendiscussie. Men vindt dat de pietendiscussie het Sinterklaasfeest beïnvloedt, zo ervaart 81% hierdoor minder plezier aan het Sinterklaasfeest. Lees hieronder de samenvatting van de resultaten. Lees ook het artikel op NU.nl:"Experts: Wijzigen Zwarte Piet niet schadelijk voor het kind, geruzie erover wel."

Wil jij volgende keer ook je mening geven? Registreer je voor NUpanel en ontvang per mail onze uitnodigingen voor de onderzoeken: Registreer je hier!

 

 

  • NIEK
    Die mevrouw van de VN weet niet waar ze over praat en hoef je dus niet serieus te nemen. De andere klagers verbinden Zwarte Piet met racisme en discriminatie maar hebben andere belangen. Nu hebben nu een gevoelig thema gevonden dat ze mooi kunnen gebruiken om aandacht te krijgen. Zw P , racisme, discriminatie, slavernij hebben niets met elkaar te maken. Laat ze eerst de geschiedenis nakijken voor ze beginne te schreeuwen. Of willen ze misschien financiële vergoeding??? Dat ze met hun geblèr een Nederlandse traditie vermoorden interesseert ze niet.
  • Het zg kinderfeest drijgt helemaal uit de hand te lopen. Ja het is een kinderfeest. maar!, mensen voelen zich gediscrimineerd en zelf de VN onderschrijft dit. Wat maakt het in godsnaam de kinderen uit of die mannen zwart zijn of even anders. Niets, dus. Dan pas je het toch even aan en het is weer gewoon een kinderfeest. Nu wordt dat feestje gekaap door ultra rechts en voetbalsupportes... wat denk je dat die zwarte piet interresseerd, die zijn uit op onrust. Dus dat kindersfeest kun je echt helemaal vergeten als dit de toekost is. Het had in een jaar geregeld kunnen worden, net als de zak van sinterklaas en de roe die zomaar verdwenen uit dat kinderfeest, zonder dat iemand protesteerde. Nu ettert het nog jaren door. Succes met je kinderfeest dat door volwassenen om zeep is geholpen, omdat zij wel even bepalen wanneer een ander zich gediscrimineerd mag voelen. In de provincie gelden de zelfde regels en wetten als in de stad, dus ook op dat punt verlies je deze discussie, of is de VN er ook ff niet veer de provincie, als het zo uit komt?