SONY Bravia OLED is een bioscoop in je woonkamer

10 testers 80% beveelt het aan
8.2

De oled-tv van Sony Bravia is voor filmfreaks en serieverslaafden de hemel op aarde. Beeld en geluid overtreffen alle verwachtingen.

Alle twintig testers die de Sony Bravia OLED-tv voor Kieskeurig.nl hebben uitgeprobeerd, zijn zeer tevreden over zijn haarscherpe beeld en de oled-techniek. ‘Beter dan dit ga je momenteel niet vinden’, zegt Michel (33). ‘Zeer scherp, natuurlijke kleuren en zwart is echt zwart, zegt Arjan (38).

Deze Bravia-tv van Sony is de eerste met oled-techniek. Bij een oled-tv zie je in lichte en donkere delen van het beeld nog veel details. Ook hebben de tv’s een grote kijkhoek. Omdat de tv geen achtergrondverlichting nodig heeft, is het beeldscherm ultradun.

Subliem geluid
Ook het geluid overtreft de verwachtingen. Dit komt niet uit speakers maar uit het beeldscherm zelf. ‘Dat klinkt subliem bij monologen en gesproken woord’, zegt Gerrit (55). ‘Het is net als in een echte bioscoop waar de luidsprekers achter het doek staan opgesteld.’

8 van de 10 testers zou zijn huidige tv vervangen voor de Sony Bravia OLED-tv. Dan zou de fabrikant nog wel iets aan de steun aan de achterkant moeten doen, vindt Michel (33). ‘Hierdoor staat de tv altijd onder een bepaalde hoek. Deze steun is ook niet afneembaar door de elektronica en subwoover die hier in zitten.’ Ook de afstandsbediening had voor enkele testers wel wat mooier mogen zijn.

Haarscherp beeld
8 van de 10 testers zouden de Sony Bravia OLED-tv aanbevelen bij anderen. ‘Het uiterlijk, maar vooral het haarscherpe beeld is prachtig!’, zegt Ad (56). ‘Het voelde als een bioscoop in mijn eigen huis.’

Op kieskeurig.nl vind je alles over deze test met de Sony Bravia OLED-tv!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Dinie
    lijkt me heel goed
  • Femke
    Echt een super kwalitiet