Stelling van de week: Hoe tevreden ben jij?

Het merendeel van de Nederlandse volwassenen is tevreden met zijn of haar leven. Bijna 6 op de 10 zijn bovendien optimistisch over hoe het in het algemeen gaat in Nederland. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoe tevreden ben jij?

Stelling van de week: Ik beoordeel mijn leven met minimaal een dikke voldoende.

Laat ons weten of je het hiermee eens, dan wel oneens, bent. Klik op ‘Vul de vragenlijst in’ en laat je antwoord achter.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Celine
  Gelukkig in de liefde, en mijn kinderen zijn gezond. Los van een gezonder lijf heb ik niets te wensen!
 • Monique
  Ondanks dat ik ongeneselijk ziek was...er kwam na 40 jaar onderzoek medicijn ik was gelukkig mocht testen, knapte er van op maar na 10 jaar werd ik spontaan allergisch en dus ben ik nu weer ongeneselijk ziek en ga dubbel zo hard achteruit. Gelukkig door de welvaart zijn er super goede rolstoelen, hulpmiddelen en creatieve oplossingen voor de meeste beperkingen. Verder zeg ik vaak dat ik gevangen zit met een zeer actieve ziel in een zoutzak van bejaard lichaam maar ondank die narigheid en ik soms best depri van wordt niet veel te kunnen, veel pijn en altidj moe te zijn ben ik gelukkig mens! Er zijn heel veel mooie dingen. De meest erge zaken zoals voedsel te kort, oorlog, plagen met ziektes, natuurrampen en noem maar op komen hier eigenlijk niet voor. (behalve Groningen dan die hebben wel erg veel ellende) Kortom geniet en mopper niet zoveel voor je het weet lig je onder de zoden
 • Rita
  Ik ben tevreden, na zoveel jaar werken nu nog kunnen genieten, dikke voldoende dus !
 • Patrick
  Ik ben zeer gelukkig met mijn leven, een schat van een vrouw en een toffe job, wat wil een mens nog meer!!!
 • Erwin
  ben tevrden
 • japke
  Zou beter kunnen, veel pijn, onbegrepen en zou meer liefde en aandacht willen ontvangen van mijn naasten, helaas iedereen is druk met zichzelf
  • Cha
   Hoi Japke, dat onbegrepen herken ik. Als je niets aan de buitenkant hebt, dan mankeer je niets hé? Toch denk ik dan maar, : gelukkig dat anderen het niet begrijpen, dat betekend dat het met hen beter gaat. Ik weet niet of jij gelovig bent , maar mijn geloof sleept me er altijd wel weer door heen. Sterkte hoor.
  • M
   Hopelijk lezen de naasten je bericht :)
 • Bettina
  Ik ben zeer tevreden ,zeer blij met mijn leven. We wonen in een prachtig land.Gewoon beetje positief blijven toch?😊zit ons allemaal wel eens tegen..
 • M
  Ik sta gelukkig en tevreden in t leven. Ben gelukkig met mijn lieve man en zoon en ook al hebben we het niet breed we doen veel leuke dingen samen want niet alles hoeft eenmaal geld te kosten in t leven.Onze familie woont merendeel ver weg en in het buitenland maar gelukkig bestaat er internet dus dan is iedereen toch dichtbij.. Ik heb ook ADHD en een lichte vorm van autisme maar dat weerhoud mij er niet van om gelukkig in t leven te staan. Natuurlijk ken ik ook mindere dagen in t leven maar om daar nou elke dag in te blijven hangen heeft ook weinig nut het is een kwestie van er mee leren omgaan..Dus ja ik ben erg tevreden over het algemeen.
 • K
  Ik heb zware artrose, geen kraakbeen meer in mijn knieën, ik ben afgekeurd om deze reden, ik heb ADHD, ik heb waarschijnlijk ook ASS (AutismeSpectrumStoornis) maar dit is nog niet helemaal goed onderzocht (kind heeft het wel, dus de kans os groot dat ik het ook heb en dat het van mij geërfd is). Ik heb ichthyosis, daar heb ik een medicijn voor die werkt, maar die wordt niet meer vergoed door mijn zorgverzekeraar omdat het ''volgens de cijfers'' niet werkt. Dit is het enige medicijn die ervoor zorgt dat er niets te zien is van mijn aandoening! Deze kost mij €3.500 per jaar als ik dit zelf moet betalen. Verder heb ik geen vrienden, hoewel ik echt aardig ben volgens mij, want als ik weet dat iemand op vakantie gaat, ben ik degene die diezelfde ochtend een berichtje stuurt met ''fijne vakantie, geniet er lekker van ;)'' terwijl niemand dit ooit naar mij gestuurd heeft, of zal sturen. Mijn verjaardag vier ik niet meer, er komt toch niemand, dat kwetst mij elk jaar weer. Soms denk ik aan zelfmoord, want het is gewoon niet leuk meer. Ik leef omdat ik een kind heb, die hoort een vader en een moeder te hebben en niet een vader die er tussenuit gestapt is. Ik hou van verjaardag vieren, ik hou van mensen om mij heen, en ondanks dat ik echt heel fanatiek sport (fitness) heb ik dagelijks enorm veel pijn... Maar als iemand vraagt ''alles goed?'' zeg ik natuurlijk gewoon altijd 'jawel hoor :)'' ik lach vriendelijk en vraag of met hen ook alles goed is. Verder gaat het wel. Dus nee, mijn leven is alles behalve een dikke voldoende. Verder haal ik plezier uit mijn games, en ik doe wel eens mee met een testpanel, waarbij ik mijn kennis met anderen op het web kan delen (ik schrijf goede reviews, dat is een feit)
  • K
   Ik heb niet zoveel met geloof , God, Allah en/of Jezus. Maar bedankt.
  • Cha
   Hoi K, Vaak zeg ik ook, : alles gaat goed. Soms kom je mensen tegen die echt in je geintereseerd zijn. Ik heb altijd 24 uur per dag pijn. Maar...... ik kies voor het leven, net als jij. Mijn ziek zijn is een gegeven, en daar laat ik het bij. Ik wil niet dat het mijn leven beheerst. Elke dag heeft wel een zonnestraaltje en daar geniet ik enorm van. En, mijn geloof helpt mij enorm. Er is altijd een luisterend oor, en Hij ( Jezus ) heeft altijd tijd. Sterkte hoor. Kop op , en laat je er niet onder krijgen.
  • K
   Oh ja, even vergeten. Natuurlijk haal ik ook erg veel plezier uit ons gezin. Vooral als het een dag goed gaat met onze kleine. Dat doet mij deugd.
 • Annemie
  Niet echt tevreden, problemen met gezondheid!!!
 • Will
  Na een herseninfarct te hebben gehad, voel ik mij na 14 jaar weer volkomen tevreden met mijn leven. Geen angst meer voor de dood en ik kan weer alles. Meer tevreden kan ik niet zijn.
 • Dick
  Ben heel tevreden
 • Zaicha
  Tevreden
 • Lenie
  Zeer tevreden
 • Nees
  ben tevreden
 • Michelle
  Ik tel mijn zegeningen en voel me goed
 • Carola
  Niet zo blij momenteel..... 100% afgekeurd, bij veel dingen afhankelijk van anderen, zorgen om mijn ouders en nu is er bij mezelf kanker geconstateerd. Heb me echt wel eens beter gevoeld :-(
  • Cha
   Hallo Carola, dat is schrikken zeg ! Dat zal niet makkelijk voor je zijn. Ik wens je heel veel kracht en sterkte toe in de tijd die gaat komen.
  • K
   Heel veel sterkte, en ik wens u een spoedig herstel. Wat een verschrikkelijke rot ziekte is dat ook.
 • Ineke
  Ik ben wel tevreden.