Stelling van de week: feestdagen

Sinterklaas is alweer bijna in ons land, de winkels liggen vol met pepernoten en bij de tuincentra kun je prachtige kerstshows bewonderen. Leuk! Maar niet iedereen vindt december de mooiste maand van het jaar. Familiebezoekjes, shoppen voor cadeaus of een leuke outfit, kerstdiner samenstellen etc. Voor velen levert deze hectische maand aardig wat decemberstress op. We zijn benieuwd of jij al bezig bent met de feestdagen, want een goede voorbereiding is het halve werk!

Stelling van de week: Ik ben alvast bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen. 

Laat ons weten of je het hiermee eens, dan wel oneens, bent. Klik op ‘Vul de vragenlijst in’ en laat je antwoord achter.
 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Edwin
  Ik ben met Sinterklaas en de kerst bij familie die het feest organiseren. Ik hoef dus niet veel te doen. Cadeaus is het nu nog te vroeg voor. Die bestel ik wel online tegen de tijd dat het zo ver is.
 • Daisy
  Dit jaar voor het eerst echt samen kerst vieren. Wij zijn een samengesteld gezin en mijn partner is voor het eerst sinds 3 jaar thuis met kerst. De oudste kinderen geloven niet meer in sinterklaas dus gaan we lootjes trekken. Lekker simpel en met kerst lekker uitpakken en een onvergetelijke kerst ervan maken samen.
 • Christanne
  Aangezien ik ook nog in december jarig ben, ben ik al met het knutselwerk voor de kerst-raamdecoratie bezig. Datum voor het kerstdiner staat ook al vast, maar ga nu eerst nog een beetje versieren voor Sinterklaas. Ook al zijn onze kinderen 9 en 14, dit kinderfeest sla ik niet over!
 • Jolanda
  Nee ik ben totaal nog niet bezig met de feestdagen. Het is pas 9 november, dus waarom zou ik me nu al druk maken om Kerst, geen idee.
  • M
   Inderdaad, zo ver is het nog lang niet. En voor sommige mensen komt eerst nog Sinterklaas.
 • Corina
  ik moet werken met de kerstdagen zit in de nachtdienst en met de oud en nieuw jaar ben ik als goed is alleen met mn man daar de kinderen een oud en nieuw feest hebben gaan dan om 23:00 weg om alles op te starten voor dat feest dit is om de jeugd van de straat te houden en geen rotzooi te maken in het dorp we doen dan samen een borreltje met wat lekkers erbij gebeurt ook niet vaak dar we alle 2 werken met een groot contract
  • Ik ben nog helemaal niet bezig met de feestdagen .. heb nog veels te veel andere dingen waar ik eerst nog mee bezig moet
  • M
   Beste Corina, Ooit van hoofdletters en punten gehoord ? Dan is wat je schrijft nl. wat beter te lezen:)
 • Vivian
  ja hoor al in volle gang.. manlief start met het kerstdorp (ja klinkt vroeg maar anders is het nooit op 6 december klaar en dat willen we wel). rond aan het kijken voor cadeautjes .. en of we dit jaar thuis iets leuks doen of we uit eten gaan.. tja we zijn maar met ons twee en de hond, onze beide ouders zijn al vroeg overleden. Maar toch is kerst voor ons een mooie tijd. Kerstavond is steevast het uitpakken van de cadeautjes, met lekkere hapjes en een drankje. Heerlijke tijd vind ik het.. maar eigenlijk vind ik heel de periode rondom de dagen nog mooier.. de kerstmarkten, de versieringen en sfeer overal.. heerlijk...
 • R
  ik ben nog niet bezig met de feest dagen want ik weet nog niet ik ga doen. misschien ik weg met doe soort dagen want alleen is m,aar alleen
 • Maria
  Ik heb er nu al zin in! Genieten met familie en vrienden. We maken er ook een 3e Kerstdag van, lekker hele dag in joggingbroek, films kijken, en kliekjes eten.
  • Vivian
   ooh heerlijk zo'n dag!!!! gordijnen dicht.. kaarsjes aan.. en dan de hele dag films kijken met hapjes en drankjes.. vorig jaar gedaan op 2e kerstdag.. erg goed bevallen!!
 • *
  Ik heb niets met die zogenaamde feestdagen en doe er ook zo min mogelijk aan. Die verplichte gezelligheid vind ik vreselijk. Ik ben altijd blij als het januari is en we weer gewoon kunnen doen.
 • Marianne
  Geniet van vandaag !Morgen is toekomst !! Plannen, nee. Geeft stress, niet goed !
 • Annemie
  Neen zeker niet wij zitten dan in een lekker warm land te genieten van de zon, kerst en nieuwjaar niets voor mij, de mensen zouden gans het jaar wat meer met elkaar moeten om gaan en niet enkel op die dagen!!!
 • Will
  Ik ben al een tijdje bezig met de Kerstdagen. Gezellig een brunch met de kinderen en de kleinkinderen op de Eerste Kerstdag, zoals ieder jaar. Onze ouders leven alle vier niet meer, dus alleen met ons gezin. De Kerstcadeautjes voor de kleinkinderen heb ik in de loop van het jaar al bij elkaar gesprokkeld, dat vinden ze onder de Kerstboom. De uitnodigingen gaan binnenkort de deur weer uit en we hopen dat het net als alle andere jaren weer echt gezellig is.
 • Gon
  Jeetje wat nagatief allemaal . Zou zeggen leef!!!
  • Cassandra
   Tjee zeg. Ik viert het altijd met onze ouders,/ schoonouders (zolang ze er nog zijn) en broers en zussen. En die zie ik het hele jaar. En ouds en nieuw met mijn beste vrienden Dus dat heb je toch zelf in de hand met wie je wat viert
  • Annemie
   Is niet negatief, gewoon te gemaakt, je ziet die mensen een gans jaar niet en dan met de feestdagen moet je samen vieren, dat vind ik hypocriet, geef mij maar vrienden die een gans jaar door gezellig met je praten en gaan eten!!!
 • Bettina
  Gezelligste tijd de feestdagen. Ook al ben ik altijd alleen.
 • Patrick
  Ik doe niets met de feestdagen dus geen voorbereidingen, wij gaan bij familie eten, vind ik allemaal zo gemaakt, hou niet van die feestdagen!!!
 • Vera
  Ik ben er nog niet mee bezig. Zie er zelfs erg tegenop. Het geeft zoveel stress. En het verplicht je tot dingen te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Liever gewoon ongedwongen gezellig met elkaar zijn.
  • Ellen
   Niemand kan iemand verplichten tot iets, daar ben je altijd zelf bij. Als je de stress wilt vermijden kies dan lekker voor jezelf en je gezin en doe dat waar je zelf gelukkig van wordt! Je kunt het hele jaar je aandacht geven aan de mensen die doe aandacht wensen. Dat hoeft toch niet perse allen met de kerst. Blijf bij je eigen gevoel en blijf eerlijk naar jezelf. Heel veel succes!
 • Linda
  Vindt de feestdagen best leuk alleen de verplichtingen niet. Liever met mn gezin 1 dag alleen.
 • G.
  Eigenlijk heb ik het niet zo op de feestdagen; het is ieder jaar weer een bepaalde verplichting bij mijn schoonouders (ik heb mijn eigen ouders niet meer helaas)! Het gaat niet meer om gezellig samen zijn, maar alleen om de (dure) cadeautjes en het vele eten en dat vind ik juist niet horen bij Kerst. Ik ga liever op vakantie, net zoals vorig jaar; heerlijk alleen met mijn partner in een ander land.
 • Ineke
  Ik ben wel bezig om voor onze zes kleinkinderen wat Sinterklaas cadeautjes te kopen. Hij komt ons 1 dec bezoeken. Met de Kerst ben ik nog niet bezig.