Stelling van de week: fietshelm

De Edwin van der Sar Foundation deelt de komende tijd 13.000 fietshelmen uit aan basisscholieren in de provincies Gelderland en Overijssel meldt De Gelderlander. Dit project 'Veilig fietsen naar school' is opgezet samen met de ANWB en is bedoeld om het stijgende aantal verkeersslachtoffers op de fiets een halt toe te roepen.

Stelling van de week: Ik zou een fietshelm dragen wanneer dit via een instantie wordt aangeboden​.

Laat ons weten of je het hiermee eens, dan wel oneens, bent. Klik op ‘Vul de vragenlijst in’ en laat je antwoord achter.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Carola
  Helmplicht, ik sta er niet onwelwillend tegenover, maar ik zit er ook niet echt op te wachten. Maar het feit dat het “gratis uitgegeven” moet worden voordat men een helm zou gaan dragen..... kom zeg!! Wie is er nou verantwoordelijk voor JOUW veiligheid en die van je naasten!?! Dat maakt dat ik tegen deze stelling ben!
 • Sjaak
  Gewoon nee.
 • Greet
  het is prima. ik ben het er helemaal mee eens.
 • Hilda
  Verplichte fietshelm zou voor mij een reden zijn om niet meer te fietsen
  • Jacomien
   Helemaal mee eens!
  • Ineke
   Ik zou dat ook niet meer doen.
 • Annemie
  Het zou verplicht moeten zijn een fietshelm te dragen, hoewel ik het ook niet doe, maar zou het toch aanraden, zeker voor kinderen!!!
 • Rita
  Ik ben steeds op mijn knie terecht gekomen, en ik ben toch een kei in t vallen. 😥😂
 • Graag ook aandacht voor de stresskippen die met kinderen in de auto naar en van school, mij regelmatig voorbij moeten zonder het fatsoen te hebben wat rustiger te rijden of de bocht af te snijden. Of de mobiel kijkende fietsers en mensen die de hond langs het fietspad uitlaten met een enorme lange hondenriem of los laten lopen totdat de hond een kat ziet of een andere hond en ik daar net fiets bedankt voor u aandacht voor medeweggebruikers. Daarvoor zou je echt en helm moeten dragen voor mijn eigen veiligheid.
 • Lian
  Eigen zou iedereen een fietshelm moeten dragen, net zo verplicht als in Duitsland. Het heeft niets met je eigen voorzichtigheid te maken. Je hoeft maar verkeerd te vallen door een ander, of iets wat je niet verwacht op je weg, bv een brede gleuf tussen twee stoeptegels van een fietspad. Kinderen, jeugd, ouderen, e-bikes etc. Gewoon verplichten!!!
 • Will
  Nee, ik zou er niet aan beginnen, maar kinderen die een heel eind moeten fietsen oké. Ik rij altijd heel voorzichtig, maar de jongelui op de e-bikes , die super snel rijden, die zou ik het wel aanraden. Ik zou zeggen, laat het blijven bij aanraden voor volwassenen. Daar moeten ze vrij in blijven en niet verplichten. We moeten veel bewegen, ook op de fiets. Ik voorzie dat heel veel mensen de fiets dan laten staan en minder gaan bewegen. Dat is ook niet goed. De verantwoording ligt bij jezelf toch!!!
 • Lia
  misschien moeten wij ook wat meer met onze kinderen fietsen, ipv ze steeds met de auto naar school, clubjes en alles te brengen. Het is belangrijk dat zij weten hoe een rotonde werkt. Dat smorgens de mensen met de auto HAAST hebben en je met licht op moet rijden. Laat kinderen dit ervaren, vooral een hele tijd voordat ze naar de middelbare school moeten fietsen, voor veel kinderen toch al gauw een aantal kilometers.
  • Johan
   Helemaal mee eens, is een doorn in het oog al die auto's. Parkeren op de stoep waar juist kinderen veilig kunnen lopen, echt een slecht voorbeeld. Pak die fiets en fiets even lekker met je knderen mee, ff ontstressen en echte aandacht voor je kids.
 • Carla
  Nee, ik fiets voorzichtig en geen grote afstanden, dus nee.
 • Anneke
  Waarom uitdelen? We zijn ook zelf verantwoordelijk!
  • Nathan
   Omdat niet iedereen het budget er voor heeft?
 • Chantal
  Waarom worden ze alleen in Gelderland en Overijssel aangeboden? En waarom alleen aan kleine kinderen. Misschien ook een idee om het aan bejaarden aan te bieden, die zijn net zo kwetsbaar op de fiets.
 • Ruth
  Het verdient meer de aandacht binnen Nederland. Voor volwassenen die bijvoorbeeld bloedverdunnend gebruiken zou het dragen van een fiets helm aangeraden moeten worden. Kleine kinderen onder de <8 ook adviserend of stimulerende rol. Misschien in de toekomst wel verplicht stellen. Het zijn onvoorspelbare en beginnende fietsers die nog weinig verkeerservaring hebben. Ze zouden meer beschermd moeten worden, ze zijn als zo kwetsbaar. Maar in Nederland vinden er het er niet leuk uitzien. Wat een onzin. Ik heb 2 leuke kinderhelpjes gekocht voor mijn dochters van 3 en 5 en ze vinden ze zelf prachtig. En dragen de helmpjes zonder mokken. Het is maar wat je belangrijk vind