Stelling van de week: Klimaatneutraal voor 2050?

Nederland is, samen met de Europese Commissie, hard bezig om de klimaatdoelen te behalen. Eind vorig jaar bereikten de EU-landen een akkoord over klimaatneutraliteit in 2050. Om dit doel te realiseren is er duizend miljard euro vrijgemaakt. Naast deze forse investering moet er nog veel gedaan worden om de klimaatdoelen waar te maken. Maar hoe denkt de bevolking eigenlijk over de klimaatneutraliteit? Laat het ons weten!

Stelling van de week: Ik vind dat Europa voor 2050 klimaatneutraal moet zijn.

Stelling van de week: Klimaatneutraal voor 2050?
Eens
Oneens
Weet ik niet / geen mening
Er is momenteel 0 keer gestemd.
  • Elly
    We moeten inderdaad wat met de klimaatdoelen doen maar het is nu zo extreem. Er moet meer met de grote fabrieken en het luchtverkeer gepraat worden om deze doelen te bereiken. Het is te zot dat wij hier van het gas af moeten b.v. en het in Duitsland gesubsidieerd word om op gas aangesloten te worden. Europa moet allemaal dezelfde eisen krijgen en niet wij alleen in dit kleine landje die weer het braafste jongetje van de klas wil zijn.
  • Yette
    Als wij niet om maatregelen vragen, en er wat voor over hebben, zullen bedrijven en overheden niets doen. Dan krijgen onze kleinkinderen een MadMax-leven. En wat is er mis mee om minder rotzooi in de lucht en het milieu te brengen? 2050 is veeeeeeel te laat
  • Mija
    Wat is in godsnaam klimaatneutraal? Het klimaat wordt vooral gestuurd door de zon zegt NASA. CO2 is nodig om het leven op aarde in stand te houden. Het zorgt voor de groei van bomen en planten dus ons voedsel en zuurstof. Overigens is het nu op het noordelijke halfrond behoorlijk koud dus niks opwarming want we beleven nu een solar minimum. Windmolens en zonnepanelen gaan zeer kort mee en zijn niet duurzaam. Tot er iets anders is, is gas het beste qua energie. Het milieu daarentegen is iets anders. Er wordt veel te veel vergif geproduceerd en in het milieu gedumpt. Denk aan PFAS maar de maker de firma Dupont wenst uiteraard zijn rotzooi niet op te ruimen. Om maar een voorbeeld te geven. Overigens denk ik dat binnenkort nieuwe ontwikkelingen te verwachten zijn uit Amerika op het gebied van energievoorziening. De patenten zijn al ingediend.