Stelling van de week: Laurent naar de Verenigde Staten

Laurent (9) is op dit moment ‘het wonderkind’ van de Benelux; als het niet van de wereld is. Zijn ouders ondersteunen zijn ontwikkeling en hebben het aanbod gekregen om Laurent naar de beste universiteit van de wereld te sturen. De meningen zijn hier nog wel eens over verdeeld. De één vindt dat het ten koste gaat van zijn jeugd en de ander, waaronder zijn ouders, zien het als een gelegenheid die ze met beide handen moeten toegrijpen, aldus het AD. Wij zijn benieuwd wat jij hiervan vindt?

Stelling van de week: Ik vind het goed dat de ouders van Laurent hem stimuleren om zijn universiteit in de Verenigde Staten af te ronden.

Stelling van de week: Laurent naar de Verenigde Staten
Eens
Oneens
Weet ik niet / geen mening
Er is momenteel 0 keer gestemd.
 • Ineke
  Zo heeft hij toch geen jeugd.
  • Agnes
   Laat hem a.u.b. nog kind zijn hij kan nog lang genoeg leren.
 • Annemie
  laat hem a.u.b. nog kind zijn
 • Lia
  Wat moet een kind van 9 tussen al die volwassenen, laat hem kind zijn!
 • Elly
  Dit is alleen om zijn ouders zich belangrijk te laten voelen. Het zou verboden moeten worden. Er word totaal niet naar het kind gekeken. Dit is een heel intelligent jongetje, jammer dat het zo misbruikt wordt.
 • Jeanine
  Ik krijg het idee dat de ouders meer willen dan het kind in verband met Guinnes book of Reccords. Maar ook dat ze hem blijkbaar leren om veel zijn zin te krijgen. " als hij langer dan een week met een vak bezig is raakt hij verveeld / er op uitgekeken. Dit hoort bij het leven, dat je dingen saai zou kunnen vinden. Ook zou het nieuwe schema zijn plannen volledig in de war schoppen... Het jongetje is pas 9 jaar en heeft dus nog heel lang de tijd om zijn doelen te bereiken.
 • Marian
  Hij mag dan wel een genie zijn, maar hij is ook pas 9 jaar. Wat doet dit met zijn dan "verloren" kindertijd? Wat voor een impact gaat dit krijgen voor hem in zijn toekomst?
 • Marga
  We hebben zelf een extreem hoog begaafd kind, maar hebben voor een normale school gekozen , het sociale aspect is minstens net zo belangrijk als goed kunnen leren
  • Maja
   Wat ontzettend goed van jullie dat hiervoor hebben gekozen. Het is al heel lastig voor deze kinderen de sociale kant van het leven, juist omdat zo intelligent zijn.
 • Carolien
  Uit eigen ervaring; het zou ook kunnen dat het jongetje zich gaat vervelen op een gewone school en gepest wordt omdat de andere kinderen hem niet begrijpen. Mooi dat de ouders hem optimaal willen stimuleren. En wie zegt dat er onvoldoende tijd is om ook nog buiten te spelen? ;)
 • Ineke
  Mag een kind nog kind zijn a.u.b.
 • Rianne
  Alles voor het kind nog way, geen kind alles voor de belangstelling van eigen gewin.
 • Marlies
  Stimuleren is prima, maar het sociale aspect is minstens net zo belangrijk als goed kunnen leren
 • Alexander Geoffrey
  Die ouders vinden veel te veel dat hun kind het beste is en pushen dit allemaal. Zal later veel last krijgen van dit alles, omdat hij zichzelf ook helemaal de beste zal vinden, net als zijn ouders, en totaal mislukken in de samenleving.
 • Jasper
  Hartstikke goed van zijn ouders, dat ze hem blijven steunen en inspireren. Is goed voor zijn zelf vertrouwen en waarschijnlijk is deze jongen zo slim dat hij liever thuis uit de studieboeken zit te leren, en dingen die kinderen van 9 normaal horen te doen (lekker plezier maken en buitenspelen) zou voor deze jongen zowat een straf zijn.. omdat hij dat niveau allang voor bij is. Dit jongentje weet zelf heel goed dat hij anders is dan andere kinderen. zich nog een beetje"kind" voelen zoals zijn leeftijdsgenoten dat doen. Nee dat denk het niet! Daarom denk ik dat zijn ouders hier goed aan doen, zodat dit jongentje lekker kan doen wat hij zelf graag doet: studeren????????☯️
 • Adri
  Het gaat alleen maar over de trots van de ouders over de rug van Laurent
 • Eric
  Op zich is studeren in de VS heel erg prettig voor hoogbegaafden omdat er veel meer ruimte is om te excelleren, en het onderwijs van een enorm hoog niveau kan zijn een veel meer mogelijkheden biedt dan hier in NL. Op dat gebied kan ik de keuze voor de VS wel begrijpen. Maar als de motivatie is om "de jongste ooit te worden"... dat gaat natuurlijk nergens over! Ik hoop dat er iemand is die zijn welzijn goed in de gaten heeft. Want naast zijn intelligentie heeft hij natuurlijk ook alle behoefte van een normaal kind, willen spelen, fantaseren, flauwe moppen tappen. Ideaal zou zijn als hij in de VS bij een groep hoogbegaafde kinderen terecht kan. Want kind zijn kan hij natuurlijk in de VS net zo goed als hier. Maar het moet gaan om zijn eigen ontwikkeling, niet om een plek in een Guiness Book of Records!
 • Step
  Als hij echt zo slim is en ook sociaal hoogbegaafd, redt hij zich wel. We zijn in Nederland al te veel bezig eenheidsworsten te draaien. Houd zijn ontwikkeling niet tegen. Denk je dat hij gelukkig wordt als hij opeens "kind" moet zijn? De ouders zullen dat kind in hem zien en stimuleren. Na 40 jaar basisonderwijs heb ik te vaak gezien dat juist slimme kinderen vaak worden tegengehouden in hun ontwikkeling vanuit de idee ze moeten toch "kind" zijn. Het waren niet de mest gelukkige kinderen.
 • Ron
  Hebben de ouders vroeger iets gemist???? Jammer om zo met je kinderen om te gaan. W.s. hebben de ouders anders niets om 'over op te scheppen'. Zielig.
 • Jooske
  Hoogintelligente kinderen hebben voortdurend stimulans nodig. Intelligentie kan je opvoeden en als hij heeft geleerd stof te leren en toepassen is dat prima. Juist in deze vroege kinderjaren. Dit haal je later nooit meer in. Daarnaast zal hij moeten leren wat sociaal leven inhoudt en omgaan met teleurstellingen. En als hij op zeker moment tegen een plafond aanloopt en het allemaal niet meer vanzelf gaat of een blackout. Hopelijk leert hij naast al die kennis ook het toepassen en ontwikkelen ervan, redeneren, stellingen ontwikkelen en verdedigen. En hopelijk heeft hij leuke creatieve hobby's en houdt hij van natuur enzo. Hij geeft zelf wel aan wanneer hij "vol" zit en wat anders wil.
 • Elisabeth
  Deze ouders lijken wel hun kind te "exploiteren". Een mens heeft ook kindertijd nodig om zich tot een volwassene te kunnen ontwikkelen.