Stelling van de week: Online advertenties

We leven in een digitaal tijdperk. Bijna alles kan tegenwoordig ook online. Zo ook reclame. Op verschillende sites staan afbeeldingen en banners die je proberen te verleiden tot het kopen van een bepaald product. Ook op Facebook komen er geregeld advertenties voorbij. Wij zijn benieuwd wat jij hiervan vindt en of het werkt. 

De stelling van de week is: Ik heb wel eens iets online gekocht nadat ik heb geklikt op een online advertentie. 

Laat ons weten of je het hiermee eens, dan wel oneens, bent. Klik op 'Doe mee' en laat je antwoord achter. 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • K
  Het is grappig, want men roept altijd ''herhalen, werkt''. Maar wat nou zo leuk is aan die herhalingen van ze?! Bij mij werkt het dus volledig averechts... Allereerst, ik zie op mijn pc dus 0,0 reclame. Ik heb een adblocker. Nergens, maar dan ook echt nergens zie ik reclame. En zo wel?! Dan blokkeer ik dit manueel. Ook op fb zie ik geen advertenties, echt, 0,0, dit is ook allemaal te blokkeren met plug-ins (met 1 plug-in eigenlijk). Maar de televisie kan ik natuurlijk niet zo veel aan doen. Ik kijk zelden televisie (ik ben een gamer, ik game liever) als mijn wederhelft televisie kijkt, komen er wel eens reclames langs. Maar hoe vaker de reclame voorbij komt, hoe meer deze bij mij blijft hangen. De bedrijven denken natuurlijk ''hah! dan hebben wij ons doel bereikt''. Maar niets is minder waar. Als ik niet goed word van een bepaalde reclame, dan koop ik dat product gewoon niet meer, ook als ik het voorheen wel kocht. Of ik kom gewoon niet meer in die winkel. Ik kwam voorheen nog wel eens om bijvoorbeeld Sensodyne tandpasta te halen in de Kruidvat. Prima toko voor dingen als tandpasta. Maar ik werd echt sereus kotsmisselijk van dat verschrikkelijke mens Hadewych Minis (degene die die klote reclames met ''HIEP HOOOOOOOIIII!!!!!'' inspreekt). Ik ben zo klaar met die irritante grafstem, dat ik mijn tandpasta ook elders haal. Is weliswaar een paar cent duurder. Maar ach, ik hoef niet meer naar die winkel met die verschrikkelijke reclame toe. Dus nee, reclame en herhaling werkt echt niet bij iedereen. En bij sommigen (proest, schuldig) zelfs averechts. Lijkt mij toch niet dat men dit moet willen.
 • Annemie
  Dit heb ik nog nooit gedaan en zal dat ook nooit doen!
 • Patrick
  Nog nooit gedaan!
 • Hans
  Nee, nooit iets gekocht door op een advertentie te klikken. Juist die automatisch verschijnende advertenties weerhouden mij er van om bij de betreffende winkel iets te kopen. Ik hou niet van opdringerig gedrag. En wil ik het artikel dan toch bij dat bedrijf bestellen, dan doe ik het niet via de advertentie-link maar ga ik gewoon naar de site van de winkel en zoek daar het artikel.
 • Bleike
  Veel advertenties zijn gebaseerd op mijn surfgedrag. Als ik tien keer online heb getwijfeld of ik een jurk zal kopen, dan komt diezelfde jurk vanzelf in mijn advertenties terug. En ja, dan heb ik wel eens besloten om toch dat jurkje aan te schaffen.
 • Sandra
  Ik klik niet op die reclames! Tenminste tot nu toe niet ;-)
 • Judith
  Nee ik koop alleen iets wanneer ik dat wil. Niet door de irritante reclames.
 • Ineke
  Deze reclame is zo vervelend, vooral als je ergens mee bezig bent. Maar ik klik niet zo gauw ergens op.
 • Will
  Ik begrijp de vraag niet zo goed. Als ik iets online wil kopen, ga ik direct naar de vertrouwde onlineshop waar ik altijd koop , want daar heb ik een account .
 • Karin
  Ik klik er soms op,maar er iets kopen mee dat doe ik niet..
 • Sjaak
  Bestelling gedaan bij DressLilly. Bloes en trui zagen er mooi uit maar waren twee maten te klein (ondanks extra controle van de maten vooraf). Daarbij was het 100% synthetisch. Negatieve review geplaatst, geld teruggekregen en review was verdwenen!
 • Cha
  nooit gedaan
 • *
  Advertenties zijn al vervelend genoeg. Op advertenties klikken is niet goed en als je het goed dan gelijk het product kopen (zonder verder te kijken/vergelijken) is extra onverstandig tenzij je heel goed weet hebt van de situatie. Dus nee, het klikken op en dan gelijk kopen van een product .. het zal een erge zeldzaamheid zijn dat dit bij mij voorkomt. (marktplaats-advertenties en dergelijke uitgesloten natuurlijk)