Stelling van de week: rouwen om een huisdier

Nog maar een derde van de huisdieren blijft na overlijden bij de dierenarts achter. De meeste huisdieren krijgen een begrafenis of crematie. Er zijn nu al meer dan veertig dierenbegraafplaatsen in Nederland. Wij zijn benieuwd hoe jullie denken over het rouwproces rondom een overleden huisdier. Bron: rtlnieuws.nl.

Stelling van de week: Ik begrijp het als iemand rouwt om zijn/haar verloren huisdier.

Laat ons weten of je het hiermee eens, dan wel oneens, bent. Klik op ‘Vul de vragenlijst in’ en laat je antwoord achter.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Chantal
    Zelf helaas meerdere malen moeten mee maken. Met een kat en diverse honden. De laatste hond was nog veel te jong en overleden op de operatie tafel. We brachten hem ziek, maar operatief te herstellen naar de dierenarts. Die moest ons een paar uur later vertellen dat het geen zin meer had........... Er waren teveel complicaties bijgekomen.
  • Een hond is vaak een belanrijk lid van de familie.Mijn honden betekenen alles voor mij.Als ik een slechte dag heb of verdrietig ben is mijn hond er altijd voor me.Onvoorwaardelijke liefde geven dieren waar mensen vaak een mening hebben of een vooroordeel heeft een dier dat niet het geeft je bij de juiste verzorging altijd de liefde terug die jijj het geeft,Dus als een dier komt te overlijden vaak na jaren een deel van een gezin te zijn moet hier netjes mee om te gaan en daar behoort een rouwproces bij
  • Simone
    Een huisdier is vaak een belangrijk onderdeel van een gezin.Hier is vaak veel liefde voor.Dus waarom niet ook met respect afscheid nemen?
  • Ineke
    Ik vind dat heel natuurlijk. Voor de meeste mensen is dit net als een kind. Wij hebben geen hond maar begrijp het wel.