StudySteps: wiskundebijles, maar dan leuk!

Een persoonlijke online wiskundetrainer: ons jeugdige testpanel vindt hem ‘vet'. 62% van de scholieren snapt wiskunde nú beter dan voorheen. Het fijne van StudySteps? “Dat je thuis gewoon iemand hebt die je kan helpen met wiskunde als je iets niet begrijpt.”

StudySteps is echt een aanrader voor iedereen die extra hulp bij wiskunde nodig heeft, vindt 73% van de kinderen én hun ouders. Bij 60% van de testers is de persoonlijke online wiskundetraining beter bevallen dan andere vormen van extra hulp bij het lastige vak. Denk aan bijles, huiswerkbegeleiding en natuurlijk de hulp van een ouder, broer of zus. “Ik bepaal zelf wanneer ik eraan ga werken, bijles is onhandig”, zegt één van de scholieren. “Het is een andere manier van oefenen, die ik wel leuk vind”, zegt een ander. 

Bijles wanneer jij dat wilt
Het grootste voordeel van StudySteps is dat je zélf kunt bepalen wanneer je ermee oefent. Dat vindt 63% van de scholieren. Stap voor stap, wanneer jij er behoefte aan hebt. “Je kunt zelf kiezen wat je wilt oefenen en je eigen periode daarvoor instellen.” Zelf willen plannen. Dat zit er al jong in.

Eigen niveau, duidelijke uitleg
Nog een pluspunt, volgens 35% van de testers: de moeilijkheidsgraad van de oefeningen past zich aan het kennisniveau van de scholier aan. Even enthousiast zijn ze over de heldere uitleg die volgt op een fout antwoord. 80% is hier (zeer) positief over. “Het wordt makkelijker of moeilijker wanneer dat nodig is. Als het fout is krijg je duidelijke extra uitleg.” ’t Is bijna alsof er een wiskundedocent naast je zit.

Even videobellen
Kom je er zelf niet uit, dan kun je chatten of videobellen met een online wiskundecoach. 92% van de testers die dit heeft gedaan, is hier (zeer) tevreden over. Met de hulp bij het maken van opgaven en de peptalk konden ze zelf weer verder. Zo één op één stel je sommige vragen sneller dan wanneer de hele klas meeluistert. 

Ook ouders zijn positief

Veel ouders hebben vroeger misschien ook geworsteld met wiskunde. Zij weten uit ervaring hoe belangrijk het is om dan de juiste ondersteuning te krijgen. Ze zien hoe de persoonlijke online wiskundetraining hun kind verder helpt. Enkele uitspraken:

“Een goed programma dat extra ondersteuning geeft als je kind moeite heeft met wiskunde. Je kan zelfs bepalen wanneer je wilt oefenen.”

“Een fijne aanvulling op de lessen van school. Het is fijn om extra te kunnen oefenen.”

“Op deze manier is een bijles van wiskunde niet vervelend, maar begrijpelijk.”

StudySteps werkt
Wiskunde onder de knie krijgen wordt leuker met StudySteps. Maar – en dat is wat alle ouders hun kind toewensen – resulteert dit ook in betere schoolprestaties? Van de scholieren die al een proefwerk of tussentijdse toets hebben gehad, heeft meer dan de helft (55%) het gevoel dat zij hierop beter waren voorbereid dankzij StudySteps. 62% van de testers snapt wiskunde nu beter dan voorheen. En dat is wat telt!


StudySteps gratis uitproberen?
Ga naar StudySteps en vul de trialcode ‘NewStepsNL01’ in. Jouw zoon of dochter krijgt dan 2 weken gratis bijles van één van de allerbeste online wiskundetrainers.