Leer jouw kind op een educatieve en leuke manier typen met DuckTypen!

Leer je kind op een educatieve en leuke manier typen met de Ducktypen online typecursus! Wil je jouw zoon of dochter leren typen? Laat hem/haar dan nu 2 weken lang de typecursus van Donald Duck testen!

DuckTypen is een online typecursus voor op de computer en combineert leeroefeningen met verschillende games. Het spelelement maakt de cursus verrassend en motiveert kinderen om te blijven spelen. Overal waar een internetverbinding is, kan jouw zoon of dochter inloggen en de cursus volgen. 

Hoe gaat dit testpanel in zijn werk?
Twee weken lang mag jouw zoon of dochter de DuckTypen cursus testen. Wanneer je (jouw zoon of dochter) geselecteerd bent, rekenen we ook echt op deelname. Voor de beste typevaardigheid wordt er geadviseerd om 5 keer per week een halfuurtje te typen. De testperiode vindt plaats van dinsdag 30 juni t/m 14 juli. Is er actief getest én de vragenlijst om een oordeel te geven is ingevuld, dan ontvang je ook nog een leuk Donald Duck pakketje. 

Geef je zoon of dochter nu op!

Begeleiding en de typecursus
De cursus is opgezet in samenwerking met typedocenten en volgt een beproefde methodiek. In de cursus is een virtuele mentor ingebouwd: meester Warbol. Hij legt duidelijk uit wat uw zoon of dochter moet doen. Elke ouder heeft een ouderdashboard. Hier kan je de voortang volgen en motiverende berichtjes sturen. De opdrachten in de cursus volgen een bestaande lesmethode met verschillende oefeningen: van losse toetsen tot meerdere rijen, tot opdrachten waarbij het hele toetsenbord wordt gebruikt.

Dyslexie
DuckTypen is geschikt voor kinderen met dyslexie. DuckTypen staat standaard ingesteld op de reguliere cursus. Heeft je zoon of dochter leesproblemen? Dan kan je via het ouderdashboard de cursus gemakkelijk omzetten naar de dyslexievariant. 

Voor meer informatie: website DuckTypen

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Anja Hummel
  Dochterlief met dyslexie.... en ze schrijft met pen onleesbaar en in spiegelbeeld. Krijgt wel een tablet voor haar huiswerk, maar moet op zoek op het toetsenbord. Dit zou een prachtige manier zijn om te testen. En haar ervaring voor andere kinderen met dezelfde problemen, delen.
 • Zo leuk om die kinderen hiermee bezig te zien zijn!
 • Joke De Bruijn
  Mijn kleindochter heeft dyslexie dus het zou ontzettend leuk zijn om haar hiermee te verrassen.
 • Cato Van Haaren
  hoe doe je mee
 • Ik hoop dat mijn oppaskindje net zoveel plezier mag beleven aan een typecursus, als ik heb gedaan! Ik was vroeger gek op Donald Duck en zij ook, dus dat moet goed komen.
 • Brenda Van Den Akker-bleumink
  Jammer dat het in de zomervakantie valt.
 • chatinka casti
  Ik heb de jongste ook op gegeven. Hij heeft momenteel logopedie en heeft een taalkundig probleem waardoor hij ook blijft zitten. In het nieuwe jaar mag hij dictees e.d. via de computer/laptop of tablet gaan maken dus dan zal deze cursus een superuitkomst zijn voor hem.
 • Anja Van Den Berg Van Hest
  Leuk voor mijn kleinzoon.
 • Katty Degroote
  leuk nu zitten de kinderen gewoon met vingers te tikken en zou een leerzame activiteit zijn voor de zomervakantie! En onze dochter is 8 jaar dus mag al meedoen! Hopelijk maken we kans...ga ze het nog niet verklappen:)
 • Patricia Brenters
  Vanaf welke leeftijd is deze cursus?
  • Cato Van Haaren
   hoe doe je mee