Testresultaten: Kärcher Floor Cleaner FC 5 zuigt en dweilt tegelijk

Met de nieuwe Floor Cleaner van Kärcher wordt de vloer veel beter schoon in minder tijd. Dat is nog eens goed nieuws.

De vijf de vrouwen die voor ons de Kärcher Floor Cleaner FC 5 hebben getest, zijn (zeer) tevreden. ‘Het apparaat is heel handig in gebruik, waterbesparend en je hebt niet veel schoonmaakmiddel nodig’, zegt Astrid (37). ‘Vloeren zijn veel sneller droog.’

Eerst het huis door met de stofzuiger en daarna nóg een keer, maar dan met een emmertje sop. Dat kan handiger, dachten ze bij Kärcher. De Kärcher Floor Cleaner zuigt en dweilt in één beweging. Twee microvezelrollen nemen los, droog en nat vuil op. Het vuile water wordt meteen afgezogen en verdwijnt in de vuilwatertank. 

Schonere vloer, sneller droog
Ideaal dat hij kan stofzuigen en dweilen in één beweging, vindt ons testpanel. Hij maakt de vloer grondig schoon en draagt bij aan een goede hygiëne. Vier vrouwen vinden zelfs dat hij grondiger schoonmaakt dan de ouderwetse dweil en dat hij ook hardnekkig vuil verwijdert. Ook dat de vloer na gebruik snel droog is, vinden alle testers een pluspunt.

Drie van de vijf testers zouden voor het schoonmaken van de vloer voortaan het liefst de Kärcher Floor Cleaner gebruiken. Nicole (43) twijfelt. ‘Het apparaat is behoorlijk zwaar, zeker als je er je hele huis in één keer mee doet. En je kunt er niet mee onder bedden, babybedjes en lage tafels.’ Pauline (49) vindt het jammer dat het apparaat niet schoonmaakt met heet water of stoom. Pauline zou misschien de Kärcher stoomreiniger moeten proberen.

Minder inspanning, meer gemak
Vier testers vinden dat schoonmaken met de Kärcher Floor Cleaner FC 5 minder tijd en inspanning kost, en dat hij makkelijk is in gebruik. Voor Marinka (43) is dat een belangrijke reden om voor de Kärcher te kiezen. ‘Tijdwinst en hygiëne zijn voor mij zeer belangrijk in een huishouden met kind en drie katten.’ En dan is hij ook nog makkelijk op te bergen, vindt het testpanel.

Meer weten over dit apparaat? Klik hier! 

 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Marjan Groot
    Ben benieuwd
  • Walter Kweens
    lijkt me erg makkelijk
  • Dinie Dalsem
    Ik heb de reacties gelezen ,maar zo ik het lees maakt destoomreimiger nog niet goed dchoon? Ik las het en dacht ja dat is wat voor ons ,omdat mijn dochter copd heefd toch even doen ,maar even meerdere reaties afwachten.