Testresultaten: Microsoft Lumia 950 werkt zoals je gewend bent!

De Microsoft Lumia 950 is een veelzijdige smartphone met het gebruiksgemak van een pc. Alles werkt zoals je gewend bent.

“De Lumia 950 is een fantastische telefoon en een waardige vervanger voor [image name=sam=160 align=right left=5 right=5] mijn huidige Android telefoon”, zegt Mathijs (31), een van de vijf testers die het toestel hebben getest voor Kieskeurig. De telefoon krijgt van hem het rapportcijfer 9. “Alles werkt zoals je het verwacht.” 

Prima snelheid
De smartphone heeft een supersnelle Hexa-core processor. “Zeer snel, laad alles vrijwel meteen”, zegt Marjolein (32), die zelf een eenvoudigere versie van de Lumia heeft. “Sommige apps willen nog wel eens op zich laten wachten, maar het maken van foto's, filmpjes en documenten gaat erg snel. Hij slaat ze meteen op in je OneDrive.” Ook Rob (40), [image name=johan=160 align=left left=5 right=5] Samsung Galaxy S6 Edge gebruiker, is tevreden. “Geen merkbare vertragingen of hick-ups gezien. Het operating system draait gewoon heel erg soepel op deze telefoon.”

En dan de camera 
Sam (20), die zelf een eenvoudigere versie van de telefoon heeft, vindt hem uitstekend. “Het toestel heeft niet alleen een losse cameraknop, ook de software voor de camera is erg goed. Zo kun je handmatig de white balance, ISO, focus, helderheid en sluitertijd bepalen. Met Rich Capture kun je na het nemen van de foto alsnog de beste instellingen kiezen, zonder gebruik van programma's als Photoshop. Hierdoor gaat er niets van de fotokwaliteit verloren.”

Net als op je pc
Met Windows 10 op de telefoon heb je Outlook Mail en de Office-apps tot je [image name=aanbevelen =160 align=right left=5 right=5] beschikking. “Dat werkt zeer prettig”, vindt Johan (43), die zelf een Nokia Lumia 625 heeft. Rob vindt het af en toe lastig om een instelling te vinden. “Maar gelukkig is daar tegenwoordig een handige zoekfunctie voor toegevoegd.” Sam gebruikt de telefoon om aan presentaties en teksten te werken. “De apps voelen zeer natuurlijk aan, en zijn zeer compleet vergeleken met de programma's voor een pc.”

Lumia 950 is draadloos oplaadbaar 
Heb je de telefoon echt snel nodig, dan gebruik je de meegeleverde snellader. “De USB_C Fast Charging laadt de telefoon inderdaad zeer snel op”, zegt Sam “Binnen no-time is de telefoon weer klaar voor gebruik.”

Op kieskeurig.nl vind je alle resultaten van deze test. Lees het hier!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Norman Groot
  ik zou wel aan deze test mee willen werken norman groot
 • Norman Groot
  ik zou wel aan deze test mee willen werken norman groot
 • Norman Groot
  ik zou wel aan deze test mee willen werken norman groot
 • Jeanne Smeets
  ik heb nog nooit gewerkt met een smartphone, wil het weleens uitproberen
 • Maria Anne Cecile Zegers
  Ik kan hier wel van alles en nog wat invullen, maar ik word toch nooit gekozen om deze telefoon te testen. Wel wil ik even kwijt dat ik de ergste en meest verschrikkelijke k.t Smartphone bezit die er bestaat! Hij is super, maar dan ook super traag, het scherm reageert zelden als ik een oproep krijg en is voor de rest een absoluut nutteloos onding!.
 • Dinie Dalsem
  hallo, Kan ik nog mee doen om deze te testen Dinie Dalsem
 • Dinie Dalsem
  hallo, Kan ik nog mee doen om deze te testen Dinie Dalsem