Testresultaten: Miele Blizzard CX1 is écht krachtig tegen stof

De eerste zakloze stofzuiger van Miele is krachtig tegen stof en ander vuil. Het legen van de stofreservoirs gaat super hygiënisch.

Veel ooh’s en aah’s bij het openen van de doos. Maar de vijftien testers die de stofzuiger voor Kieskeurig.nl mochten uitproberen, werden pas echt enthousiast toen ze de Miele aan het werk zetten.

100% schone vloer
Veertien van de vijftien testers zijn (zeer) tevreden over de zuigkracht van de Blizzard CX1. ‘Hij is zo krachtig dat ik niet eens twee keer achter elkaar over hetzelfde stukje hoef te stofzuigen’, zegt U (20), die gewend is om voortdurend etensresten van de grond te moeten ‘plukken’ die haar eigen stofzuiger niet loskrijgt. ‘Een aanwinst voor het huishouden’, zegt Kirstin (31).’ Zeker omdat er meerdere gezinsleden een huisstofmijtallergie hebben.’

Stofreservoirs hygiënisch te legen
Fijnstof en grof stof worden door de Blizzard CX1 gescheiden opgevangen. Bij het legen van het reservoir voor grof stof komt dus geen fijnstof vrij. Beide reservoirs zijn makkelijk te legen en schoon te maken, vinden alle testers. 14 van de 15 testers vindt dat de stofreservoirs van de Blizzard CX1 hygiënischer te legen zijn die van hun eigen stofzuiger.

Nog meer ‘likes’!
Er zijn meer pluspunten. Doordat de zuigkracht eenvoudig is aan te passen, is de stofzuiger geschikt voor elke ondergrond. ‘Very nice feature. We like it’, zegt Ilia (30).

Ook prettig: het bescheiden geluidsvolume. ‘Hij is heerlijk stil vergeleken andere zakloze stofzuigers en ook wat praktischer vormgegeven’, vindt Karin (45). Hierdoor kan de stofzuiger goed bij minder toegankelijke plekken komen. De Miele Blizzard CX1 volgt makkelijk en valt niet om door de vier zwenkwieltjes. Hierdoor manoeuvreert de stofzuiger makkelijk door de kamer, vinden alle testers.

Eén minpuntje: het gewicht. ‘De stofzuiger is zwaarder dan onze huidige stofzuiger en heeft een minder lang snoer’, zegt Kirsten (31). ‘Maar dit weegt niet op tegen de voordelen van een stofzuigerzakloze stofzuiger en de zuigkracht van dit apparaat.’

Op kieskeurig.nl vind je alle resultaten van deze test. Lees het hier!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Dinie Dalsem
    Ik vind het jammer dat ik niet heb geweten dat je je hier voor kon opgeven? Ik zit met COPD dus zo min mogelijk stof in huis. ik lees 14 van de 15 zijn getest,is er misschien nog een kleine kans om deze te testen? dinie Dalsem