Testresultaten: Peugeot 208 is gewoon een hele fijne auto

De nieuwe Peugeot 208 rijdt als een zonnetje en is van alle gemakken voorzien.  Eindoordeel: een 8,2.

Peugeot Nederland N.V. had de 208 in drie uitvoeringen klaarstaan voor onze testrijders. Zij hebben de compacte en sportieve hatchback vier dagen lang kritisch beoordeeld op zijn rijprestaties en comfort.

Belangrijkste opties voor een prima prijs
Rody (29) kreeg de speciale 208 Blue Lion mee. Deze aantrekkelijk geprijsde uitvoering is standaard uitgerust met de meest gekozen opties, zoals touchscreen met navigatie, Apple CarPlay, Link my Peugeot en nog veel meer. ‘Prima auto, die van alle gemakken is voorzien’, zegt hij.

En hoe rijdt-ie? ‘Harstikke stabiel, ook met harde wind. De auto voelde goed aan, goede zithouding ook.’ Ook positief: de auto is compact en toch ook ruim. Rody: ‘Voldoende standaardruimte in de kofferbak. En als je de stoelen verder klapt, heb je nog extra ruimte.’ Parkeersensoren hadden voor Rody niet gehoeven. ‘Maar wel fijn voor mijn vriendin, die wat meer moeite heeft met inparkeren.’ Rody’s eindoordeel: 7,7.

Lekker wendbaar
Lies (28) ging voor de 208 Allure. ‘Gave velgen en geblindeerde achterramen, wat een gave auto!’, was haar eerste reactie. Lies vindt het belangrijk dat ze zich veilig voelt in een auto. ‘Dat heb ik bij deze auto zeker ervaren. Het kleinere stuurwiel vond ik ook prettig. Ik had hierdoor het idee dat de draaicirkel kleiner was. Dat was fijn.’

Lies zou zelf kiezen voor een Peugeot met iets minder opties, zodat de prijs ook iets gunstiger uitvalt. ‘Het is gewoon een hele fijne auto.’ Lies’ eindoordeel: 8,5.

Stoer, compact en toch ook ruim
Mariska (34) stal de show met de speciale Roland Garros versie. ‘Dat is gewoon een hele leuke auto om te zien: mooi wit parelmoer met oranje details, en stoere banden.’ Stoer en vrouwelijk maar niet té. Mariska vindt de stadsauto ook heerlijk voor lange afstanden. ‘Ondanks dat het een bescheiden model is, heeft hij wel heel veel ruimte. Je hebt achterin voor twee volwassenen prima plek.’

Mariska heeft tijdens het rijden genoten van alle mogelijkheden van de touch screen. ‘Ik heb veel muziek geluisterd via mijn iPhone, maar er is ook een jukebox-functie met muziek die in de auto zelf zit.’ Mariska’s eindoordeel: 8,5. 

Meer weten over de Peugeot 208? Klik dan hier!

Helaas je kunt niet meer deelnemen!