Testresultaten: Samsung Top Mount Freezer: koelkast die alles kan

Flexibel van vriezer naar koeling? Gewoon even de knop om, en het kan. Ons testpanel is blij met al die extra functies.

Het testpanel heeft drie uitvoeringen van de Samsung Top Mount Freezer koelkast getest. Een stijlvolle koelkast, waarin het voedsel goed vers blijft. Daarover zijn de testers het sowieso eens. Net als over de inhoud van de koelkast: die is lekker ruim. Fijn ook dat hij naar eigen wens flexibel is in te richten.

Lekker ruim
‘Hij is mooi, stoer, degelijk, hij functioneert heel goed, hij is ontzettend ruim en licht en ik vind het handig dat er een groot vriesvak in zit’, zegt Esther (39), die de RT38K5400S9 heeft getest. Deze uitvoering scoort een 7,5 gemiddeld.

Meer koelen?
De reden dat we juist deze drie modellen hebben laten testen, is dat ze een nieuwe functionaliteit hebben. Dankzij de conversie-optie kunnen de koel- en vriescompartimenten apart worden ingesteld. ‘Superhandig wanneer je meer koelruimte nodig hebt of juist meer vriesruimte’, zegt René (38), die de net iets grotere RT46K6600S9 (eindoordeel: 7,5) heeft uitgeprobeerd. ‘We hadden meer koelruimte nodig voor taart, frisdranken en hapjes. Dan is het zeer eenvoudig om dan het vriesgedeelte te laten koelen.’

Wat bij Esther dan weer een praktische vraag oproept: ‘Waar moet je je ingevroren eten dan laten, als dit je enige vriezer is? In mijn geval heb ik niet meer koelruimte nodig, want de koelkast is zo ruim dat alles er wel in past.’ Natuurlijk is de conversie optie wel erg handig wanneer je extra koelruimte nodig hebt tijdens een feestje. 

Overal precies de goede temperatuur
Alle testers zijn (zeer) tevreden over de No Frost-functie, die ijs-ophopingen voorkomt waardoor ontdooien niet meer nodig is. De koelkasten zijn voorzien van Smart Space waarbij met de Cool Select Zone de temperatuur van verschillende zones apart kan worden ingesteld.

Edgar (45), die de RT53K6315SL heeft getest, is blij met de extra functies. ‘De koelkast werkt snel, zowel de turbo-vries functie als het koel worden. Daarbij is het ontwerp ook echt mooi! De binnen- én buitenkant.’ De RT53K6315SL, de grootste van de drie, scoort gemiddeld een 9.

Benieuwd naar het complete testrapport? Lees meer op Kieskeurig.nl.

 

 

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Dinie Dalsem
    Heb de reacties gelezen ,allemaal zeer positief ook de ruimte . Lijkt mij een makelijk en goede temperaturen. Wij moeten ook kijken naar koelvries combinatie. Ze hebben goede reactie gegeven Dinid01