Testresultaten: Tefal ActiFry Express XXL heeft ‘XXL’ mogelijkheden

In de nieuwe extra ruime heteluchtfriteuse van Tefal kun je héél veel lekkere gerechten bereiden, in extra grote porties.

Met de nieuwe heteluchtfriteuse van Tefal kun je veel meer doen dan alleen lekkere snacks maken, vindt ruim driekwart van de 19 testers die hem drie weken lang hebben uitgeprobeerd voor Kieskeurig.nl.

‘In eerste instantie denk je aan een veredelde frituurpan, voor friet en snacks’, zegt Art (47). ‘Maar er kunnen verschillende soorten gerechten in gemaakt worden.’ Inderdaad, ook gamba’s, risotto met saffraan, roerbakgroenten, Thaise curries en bolognesesaus zijn er perfect in te bereiden. Art: ‘Prima te eten, soms zelfs nog lekkerder dan de traditionele bereidingswijze.’

Gezonder dan traditioneel frituren
Ruim driekwart van de testers gebruikt de ActiFry om gezonder te eten. Dat kan, omdat je voor de bereiding van diepvriesfriet en -snacks geen olie of vet hoeft toe te voegen. Ook voor het bereiden van andere gerechten, hoef je vaak maar een minimale hoeveelheid olie te gebruiken.

Lekker grote porties
In de Tefal ActiFry Express XXL kun je voor acht personen eten bereiden. ‘Zo kunnen we tenminste met zijn allen tegelijk eten’, zegt Annet (42). ‘Annette (49) vindt de friteuse wel érg groot. ‘Met de hand schoonmaken is best wel een gedoe.’

Lekker makkelijk
Een van de grootste pluspunten is toch wel het gemak. ‘De ActiFry is ideaal omdat je hem maar aan hoeft te zetten en er bijna geen omkijken naar hebt’, zegt Riekie (55). ‘Je hebt je handen vrij om wat anders te gaan doen of om extra eten klaar te maken.’ ‘Door de draaiende arm in de pan brandt het eten niet aan, worden de ingrediënten gemengd, worden de gerechten rondom bruin en de patatjes knapperig’, zegt Art.

Lekker handig: de app
Een leuk extraatje bij de Tefal ActiFry Express XXL zijn de twee receptenboekjes en de Mijn ActiFry app. ‘Leuk, die diverse recepten. Ik heb ook nieuwe ideeën opgedaan!’, zegt Alexandra (37). Ria (49) vond de recepten iets te ingewikkeld. ‘Ik ben meer iemand van kant-en-klaar.’ En zo heeft de XXL heteluchtfriteuse van Tefal voor iedereen iets te bieden.

Op kieskeurig.nl vind je alle resultaten van deze test. Lees het hier!


Refundcampagne
Vanaf 17 november start Tefal met een speciale refundcampagne als je een Tefal ActiFry Express XXL AH951B koopt. Bij aankoop kun je € 50,- retour ontvangen. Deze campagne loopt t/m 8 januari 2017. Lees hier de voorwaarden.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
  • Louise Mastwijk
    Heb nog de oude versie wel al de 2de erg blij mee
  • Louise Mastwijk
    Heb nog de oude versie wel al de 2de erg blij mee