Waldkorn-Pepernotenbol: elke dag 5 december

Bijna alle proevers van hettestpanel.nl zouden de Pepernotenbol van Waldkorn aanbevelen bij andere broodliefhebbers. Dat komt door de lekkere combinatie van desembrood en speculaaskruiden.

In vier bakkerijen in Nederland rook het al in oktober heerlijk naar pepernoten. Hier mochten onze zestig testers kennismaken met de Pepernotenbol van Waldkorn. Eerst zelf bakken, daarna proeven. [image name=q1 format=160 align=left left=5 right=5]

Zoetig, luchtig, smaakvol
De pepernotenbol scoort gemiddeld maar liefst een 8,2. “Het is een variatie op brood die heerlijk ruikt en smaakt, en vullend is”, zegt Cindy (39), die samen met haar dochter aan de proeverij meedeed. De dochter van Conny (51) heeft zich er bijna ziek aan gegeten, zo lekker vond ze het. “Heerlijk, vooral met die zoetige korst”, zegt Conny. “Het brood is luchtig met nét die smaak van pepernoten.”

Verrukkelijk lekker
Een dagje in de bakkerij was voor de testers een echte belevenis. Hoe vaak bak je nu zelf je eigen brood? “Mijn zoon vond het helemaal geweldig om mee te mogen helpen met bakken en proeven”, zegt Helene (49). “Hij zei: mam, die moeten we vaker kopen. Verrukkelijk lekker, niet te versmaden!” [image name=q2 format=160 align=right left=5 right=5]

Wie aan pepernoten denkt, denkt aan Sinterklaas. Wat onze testers betreft smaakt het brood ook heerlijk in de aanloop naar 5 december. Die aanloop mag voor driekwart van de testers best al in de herfst beginnen... Vanaf dan ligt de Waldkorn-Pepernotenbol op de plank bij de Waldkorn-bakker.

Helaas je kunt niet meer deelnemen!
 • Gerda Van Meerkerk
  Dan maar wachten tot volgend jaar?! Ik hoop dat ze dan wel bij meerdere bakkers te vinden zijn.
 • Irma Van Velthuijsen
  idd nergens te krijgen wordt dus wel nieuwsgieriger hierdoor hoe hij smaakt
 • Dorien Hoek
  Had graag geproefd, maar is werkelijk nergens binnen aan fatsoenlijke afstand te koop :/
 • Gerda Van Meerkerk
  Familie van Meerkerk: Helaas is het brood niet te krijgen bij onze bakker van de Veer in Barneveld. Welke bakker verkoopt het wel?
  • Nency Van Essen
   Snap ik niet, ik heb het mogen testen bij bakker van de Veer.
  • Nency Van Essen
   Bakker Koot had het van de week wel.